Matkurs

Har du lyst til å lære å fermentere grønnsaker og bake med surdeig?

På dette kurset viser jeg hvordan sette en surdeig og du får med deg en surdeigsstarter hjem. Du får også lage din egen surkål til å ta med hjem. 

Det blir servert smaksprøver på surdeigsbrød- og kanelbolle, og forskjellige fermenterte grønnsaker.

Neste kurs er 8 desember kl 18.00 – 20.30.  Pris kr 995 per person og betales via Vipps til tlf 401 03 013 eller ta kontakt for giro. Påmelding er bindende. 

 

Hva er fermentering?

Fermentert mat og drikke er fra gammelt av en effektiv konserveringsmetode. Under fermenteringen endrer proteinstrukturen i maten seg ved at den deles opp til peptider og aminosyrer og blir dermed lettere å fordøye. Det dannes melkesyrebakterier som er spesielt gunstig for tarmen vår.

Hvordan få lettere fordøyelse?

Hvis du spiser melkesyregjæret mat sammen med annen tungt fordøyelig mat vil maten fordøyes lettere. Brød bakt på surdeig gjør det enklere for kroppen å ta opp flere av de gode næringsstoffene i kornet. De gode bakteriene og enzymene i surdeigen starter nedbrytningen av både gluten og antibeitestoffer i kornet. Mange som får vondt i magen av gjærbakst kan spise surdeigsbakst uten å få de samme problemene.

Matkurs

Du trenger

Ta med deg skjærefjøl, en skarp kniv, rivjern, forkle og en stor bolle.

Hjemmelaget surkål

Du lager din egen surkål som du kan ta med hjem.

Praktisk info

Kurset varer i 3 timer og holdes i Gardermovn. 5b i Jessheim.

Pris kr 995 per person.

 

.